اکثر جوانان تهرانی 25 سالگی را سن مناسبی برای ازدواج میدانند
نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان میدهد که بیشتر نوجوانان شهر تهران اعم از دختر و پسر سن 25 سالگی را مناسبترین سن برای ازدواج خود ذکر کردهاند که در میان دختران این نسبت 7/17 درصد و در مورد پسران 4/24 درصد است.
|
به گزارش خبرنگار «جوانان» ایسنا تحقیق صورت گرفته بر روی نگرش و ایدهآلهای نوجوانان تهران در زمینه همسرگزینی، فرزندآوری و تنظیم خانواده توسط دکتر شیرین احمدنیا، استادیار دانشگاه و دکتر امیرهوشنگ مهریار، رییس مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه نشان میدهد با توجه به اینکه سن متوسط اولین ازدواج در مورد دختران از 7/18 سالگی در سال 45 به 5/22 سالگی در سال 75 افزایش یافته است، تمایل دختران به سن 25 سالگی به عنوان سن مطلوب ازدواج، رشد قابل توجهی را نوید میدهد؛ بویژه اینکه با افزایش سن ایدهآل اولین ازدواج انتظار میرود که سن نخستین بارداری نیز افزایش یابد.
بر اساس این تحقیقات میانگین به دست آمده برای متغیر سن ایدهآل ازدواج در مورد دختران 9/22 سالگی و در مورد پسران 6/25 سالگی بوده؛ از سوی دیگر بیشتر این دختران، سن ایدهآل برای بچه دار شدن خود را 25 سالگی اعلام کردهاند.
نکته قابل توجه در مورد این تحقیق آن است که این افراد در مورد این سوال که «آیا هیچ وقت به طور جدی فکر میکنید که تا آخر عمر ازدواج نکنید؟» دیده شده که نسبت بالایی (3/28 درصد) از نوجوانان به این سوال پاسخ بله دادهاند که در این میان تعداد بیشتری از دختران (3/29 درصد در مقایسه با پسران 3/27 درصد) به این سوال پاسخ مثبت دادهاند.
از این رو نسبت قابل توجه دختران و پسرانی که به این سوال پاسخ مثبت دادهاند، با توجه به عمومیت ازدواج در ایران و غلبه تفکر موافق ازدواج و تشویق عمومی نسبت به این امر حائز اهمیت و قابل تامل است.
به گزارش ایسنا، بر اساس این تحقیق هنگامی که از نوجوانان در مورد ویژگیهای مطلوب همسر آینده شان سوال شده است، بیشترین نسبت دختران به ترتیب به ویژگی خوش اخلاقی با 6/17 درصد، تحصیلات خوب 17 درصد، دینداری 7/15 درصد و نجابت با 8/13 درصد همسر آینده خود و پسران به ترتیب به زیبایی 4/37 درصد، عفت و نجابت 3/20 درصد، دینداری و متقی بودن با 6/11 درصد و خوش اخلاق بودن با 8/9 درصد اشاره کردهاند.
گفتنی است دختران ویژگی ظاهری «خوش تیپ بودن» و پسران ویژگی «تحصیلات خوب» همسر آیندهشان را در انتخابهای به عمل آمده در اولویت اول تا چهار قرار ندادهاند و در مقابل برای هر دو گروه ویژگیهای عفت و نجابت و دینداری در اولویتهای اول قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا بر اساس یافتههای تحقیق یاد شده در مورد سطح تحصیلات نیز بیشتر دختران و پسران هم سطح بودن سطح تحصیلات همسر با خودشان را ترجیح میدادند؛ از سوی دیگر درصد نسبت بیشتری از دختران نیز مایل بودند با کسی ازدواج کنند که سطح تحصیلاتشان کمی بیشتر از سطح تحصیلات آنها باشد؛ اما در مورد پسران بیشتر آنها اظهار کردند که فرقی نمیکند میزان تحصیلات همسرشان چقدر باشد.
همچنین درباره اختلاف سنی، دختران بیشتر مایلند که همسر آیندهشان از خودشان بزرگتر و پسران مایلند که همسرشان از آنها کوچکتر باشد، اما جالب آنکه نسبت بالاتری از پسران (7/15 درصد) در مقایسه با دختران (8/6 درصد) میپذیرند که همسر آیندهشان همسن و سال خودشان باشد.